De obicei sculpturile sunt opere de artă statice pe care atunci când le privim ne străduim să descifrăm mesajul pe care artistul a vrut să ni-l transmită. Există însă şi sculpturi pe care le numim cinetice şi care prin forţa vântului ne dezvăluie spectacole de-a dreptul fascinante.
Anthony Howe nu conteneşte să ne uimească de fiecare dată cu sculpturile sale ciudate din metal de dimensiuni şi forme incredibile. Artistul american îşi proiectează fiecare componentă lucrărilor sale pe calculator folosind un software 3D specializat pentru astfel de proiecte.
Acestea sunt la început desene CAD realizate prin intermediul aplicaţiei Rhinoceros 3D. Modelele obţinute sunt transpuse apoi folosind un tăietor cu plasmă întâlnit în prelucrarea tradiţională a metalelor. După ce toate componentele au fost pregătite urmează asamblarea acestora după o schemă bine stabilită. Piesele sunt aşezate în întregul angrenaj în aşa fel încât în bătaia vântului acestea să se rotească într-un ciclu perfect. Privind această sculptură rămânem hipnotizaţi în faţa mişcării tuturor componentelor metalice care par să înflorească în faţa noastră.
Cu o greutate de peste 700 de kg, această sculptură uriaşă de metal numită sugestiv „Cloud Light” are în componenţa sa discuri de oţel inoxidabil legate între ele în jurul unei axe circulare. Elementele metalice au o mobilitate extraordinară astfel încât atunci când sunt acţionate de forţa vântului reuşesc să atragă toate privirile.
„M-am plictisit ca totul să fie static în jurul meu!” – mărturiseşte artistul. Cu alte cuvinte, el crede că sculpturile nu trebuie să fie doar desene sau statui statice, lipsite de viaţă. De aceea, sculptorul creează o artă care trăieşte şi se mişcă împreună cu natura. Anthony Howe locuieşte într-o zonă rurală din Eastsound, Washington, înconjurat de copaci, dar şi sculpturile lui fantastice pe care le-a realizat tocmai inspirat de natura care îl înconjoară.
Sursa: Great Big Story via Facebook
Autor text: LiveBiz.ro