De fiecare dată când călătorim cu trenul, admirăm peisajele mirifice pe care le întâlnim şi suntem fermecaţi de mersul lin al vagoanelor de-a lungul şinelor de cale ferată. Cu siguranţă mulţi dintre noi ne-am întrebat la un moment dat oare cum sunt montate aceste şine având în vedere greutatea lor considerabilă ca de altfel şi terasamentul pe care sunt aşezate.
Utilajul RU-800 S este răspunsul tuturor nedumeririlor noastre pentru că doar cu ajutorul acestei maşinării multifuncţionale problema montării şinelor de cale ferată este rezolvată văzând cu ochii. RU-800S are o lungime de 177 de metri şi o greutate totală de 692 de tone. Include mai multe compartimente de lucru într-o înlănţuire logică şi care se completează reciproc. În partea din faţă a utilajului se află benzile rulante care asigură terasamentul cu pietriş din granit peste care vor fi aşezate la distanţe perfect egale traversele de beton.
O mulţime de braţe robotizate acţionează în funcţie de lucrarea care trebuie executată. Motoarele de mare putere susţin acest utilaj pentru a putea face faţă tuturor montajelor. Şina de cale ferată este susţinută lateral de o parte şi de alta a utilajului şi pe măsură ce traversele sunt amplasate pe terasament, sunt fixate cu ajutorul unor şuruburi imense înfiletate mecanizat.
Lucrătorii urmăresc cu mare atenţie construcţia căii ferate, protejaţi de căşti împotriva zgomotului extrem pe care RU-800S îl scoate datorită complexităţii atâtor maşini într-una singură. Într-o tură de lucru de 10 ore acest utilaj poate monta şină de cale ferată pe o lungime de aproape 500 metri (1500-2000 picioare). Impresionant, nu-i aşa?
Sursa: TrackMachines via Youtube
Autor text: LiveBiz.ro