Mulţi oameni visează să deţină o rulotă cu care să colinde ţara în lung şi în lat, însă numai puţini dintre aceştia îşi permit luxul de a şi-o achiziţiona. Adam, un tâmplar din Marea Britanie, a găsit însă o soluţie ingenioasă, diferită şi chiar mult mai puţin costisitoare pentru a avea casa pe roţi mult dorită.
Având în vedere că adoră călătoriile şi surfingul, Adam şi Devine, fiica sa în vârstă de 12 ani, aveau nevoie de o rulotă foarte bine utilată pentru a-şi petrece vacanţele în locurile preferate. Din acest motiv bărbatul a decis să transforme un autobuz supraetajat pe care l-a cumpărat din Birmingham cu numai 4500 de lire sterline, într-o „a doua casă”.
Starea iniţială a autobuzului nu era tocmai bună, însă acest lucru nu l-a descurajat pe Adam, care deja vizualiza produsul final. Având în vedere că îşi acordase un termen de 6 luni pentru finalizarea acestui proiect grandios, după ce a pus la punct un plan detaliat, bărbatul a trecut la treabă, începând cu scoaterea scaunelor pentru pasageri. Următorul pas a fost dedicat izolării acestui autobuz cu vată minerală şi alte materiale pentru menţinerea căldurii în interior şi îndepărtarea umezelii.
Cu ajutorul unor grinzi de lemn el a început apoi să delimiteze spaţiul avut la dispoziţie pentru a crea încăperile dorite. Tavanul şi pereţii acestei „locuinţe” au fost treptat îmbrăcaţi într-un lambriu de lemn foarte frumos finisat, bucătăria a fost instalată, iar şemineul şi-a făcut şi el loc, fiind unul dintre puncte de atracţie ale noii case pe roţi.
Forma finală a acestui proiect ambiţios îţi taie răsuflarea încă de la prima vedere. Vopsit într-un verde crud precum iarba, autobuzul de altădată a căpătat o înfăţişare fenomenală la exterior. Nici interiorul, însă, nu lasă de dorit! Folosind nuanţe ale aceleiaşi culori fermecătoare, Adam a creat un spaţiu unic, care l-a lăsat fără cuvinte chiar şi pe reporterul care a fost invitat să îl vadă pentru prima dată.
La parter întâlnim mai întâi o zonă de luat masa, dar şi de relaxare, în care şi-au făcut loc şi câteva dintre vechile banchete, bineînţeles recondiţionate. Fiecare element care se regăseşte în această zonă este integrat perfect în decor. Tot aici găsim şi bucătăria, care a fost cea mai costisitoare parte a întregului proiect. Văzând însă cum arată, putem spune că a meritat fiecare bănuţ.
Etajul este o zonă destinată integral dormitoarelor. Unul dintre ele este special datorită metodei ingenioase găsită de Adam de a crea şi un spaţiu de depozitare. Ultimul, însă, are chiar două paturi suprapuse şi un geam generos prin care poţi admira destinaţiile preferate.
Chiar dacă pe parcurs au intervenit destule probleme care l-au pus în dificultate pe Adam, acesta a făcut o treabă genială, dând viaţă unui autobuz vechi aşa cum nimeni nu îşi putea închipui.
Sursa: Justin Bozeman via Youtube
Autor text: LiveBiz.ro